V pondělí se objevila zpráva egyptské společnosti ET News, která prohlašuje, že nás čeká kompletní přechod společnosti Apple na OLED displeje iPhonů, který bude dokončen v roce 2019. To bylo poprvé znamenáno, že společnost Apple spoléhala na zcela organickou technologii panelu s OLED technologií a nezahrnuje v žádném případě LCD panely, ale nyní skupina analytiků odpověděla na zprávu a tvrdí, že časový rámec roku 2019 může být nepřesný (prostřednictvím serveru Bloomberg). 



Jay Kwon, analytik společnosti JPMorgan, uvedl, že je příliš brzy na přechod a výrobu pouze OLED panelů v iPhonech. Důvodem je to, že OLED obrazovky by zvýšily náklady na smartphony, což by znemožnilo model iPhonu s nízkou cenou, jako je verze LCD, o níž se předpokládá, že příjde v roce 2018, a společnost Kwon tvrdila, že firma Apple pravděpodobně potřebuje více času najít další dodavatele OLED kromě svého současného jediného dodavatele v Samsung Display. 

Zatímco úniky o přechodu společnosti Apple na řadu OLED iPhonů jsou více než rok staré, akcie dodavatelů reagovaly rychle až v reakci na novou zprávu společnosti ET News. Analytici společnosti Goldman Sachs Daiki Takayama a Jie Dai věřili, že „ceny akcií přehnaly“ zprávy, protože „si myslí, že je nepravděpodobné, že všechny 2019 modely iPhonů se změní na OLED obrazovky„. 

Arthur Liao, analytik společnosti Fubon Securities, uvedl, že z Tchaj-wanu neočekávají nic o tom, že by Apple v roce 2019 změnit na všechny modely iPhonů na OLED displeje. Většina analytiků opakovaně poukázala na cenu jako problém, včetně analytika IHS Markit Jerry Kang : „Apple nedokázal rozšířit svou produkci iPhonů X kvůli poptávce na trhu a cenovým problémem.“ Kang uvedl, že se může jednat také o odklad tohoto přechodu o jeden rok.

Ve snaze snížit spoléhání se na displeje od Samsungu, údajně Apple investoval miliardy dolarů, aby pomohl společnosti LG s OLED technologií, a o LG se říká, že je dodavatelem letošního „iPhone X Plus„. Kromě tohoto modelu má Apple v roce 2018 předpovědět představit další dva iPhony: druhou generaci iPhonu X a levnou volbu o rozměrech 6,1“ s Face ID a designem, jak je iPhone X, ale spíše LCD OLED displej.

Zdroj: macrumors.com