Situace kolem bezdrátové nabíječky AirPower, kterou Apple uvedl minulý rok na své zářijové konferenci po boku iPhonů je stále nejasná. Nabíječka, která měla umožnit nabíjet až tři zařízení najednou (iPhone, Apple Watch a AirPods) se totiž stále do obchodů nedostala. Od jejího představení jsme o ní v podstatě nic neslyšeli. Dokonce nevíme ani její cenu. Pravděpodobně to znamená, že má Apple skutečné technologické problémy bránící výrobě této unikátní bezdrátové podložky.



Dnes jsme váš však prostřednictvím našeho článku informovali, že na Vídeňském letišti si tuto nabíječku již můžete koupit. Samozřejmě se však jedná o padělek. Pokud by vás však takový padělek zajímal a chtěli byste si jej vyzkoušet, teď máte možnost a to i bez návštěvy zahraničního letiště. Na serveru eBay se totiž již úplně stejná nabíječka v úplně stejném balení prodává. Balení hned na první pohled napovídá, že se o originální kus nejedná, stejně by vás ale mohl zajímat.

Prodejce kus nabízí za 50 australských dolarů, což je přibližně 800 korun. Podle popisu pak kopie bezdrátové nabíječky AirPower nabídne podporu pro všechny iPhony podporující bezdrátové nabíjení – tedy 8, 8 Plus a X a kromě toho taktéž pro všechny dosavadní verze Apple Watch. To je trochu úsměvné, vezmeme-li v potaz fakt, že originální AirPower má podporovat jen poslední generaci jablečných hodinek. Sluchátka AirPods nejsou zahrnuta, neboť Apple slíbil, že společně s uvedením nabíječky AirPower představí i krabičku pro Apple Airpods, která bude podporovat bezdrátové nabíjení. Zatím jsme o ní stejně jako o nabíječce AirPower neslyšeli od konference ani slovo. Kromě podpory jablečných zařízení však s touto nabíječkou nabijete i ostatní telefony, jako například Galaxy S8, Note 8, atd…

Pokud vás nabídka zaujala, můžete se na ni podívat na tomto odkazu. Při psaní tohoto článku jsem si také všiml zajímavého faktu. Pokud totiž napíšete frázi „Nabíječka AirPower“ do Googlu, vyhledá se vám i několik českých obchodů, které již kopii této unikátní nabíjecí podložky nabízejí. Namátkově například obchod bscom nabízí AirPower zde, nebo eshop Applessories zde.

Kdy a zda vůbec se originálního kusu dočkáme je stále záhadou. Všichni však doufáme, že se tak stane již na konferenci WWDC. A pokud ne, může to také znamenat, že má Apple s výrobou opravdu technologické problémy, které vzniku podložky zabrání úplně. Stejně tak je možné, že Apple v budoucnu koncept nabíjecí podložky upraví ve smyslu kompromisů. To nám však odhalí až následující měsíce.