Ming-Chi Kuo, který je široce považován za jednoho z nejlepších analytiků zaměřených na Apple, se již nemusí soustředit na výzkum výrobce telefonu iPhone. China Times uvádí, že Kuo odstoupil v pátek od tchajwanské výzkumné firmy KGI Securities a zatímco jeho další krok je nejistý, publikace naznačuje, že se zaměří méně na Apple a více na další rozvíjející se odvětví.



Kuo je jedním z nejproduktivnějších zdrojů úníků o produktech a službách společnosti Apple, které zatím nebyly představeny, již v roce 2010, když byl senior analytem v průmyslové publikaci DigiTimes.

Kuo měl většinou shromážděné informace od partnerů dodavatelských řetězců společnosti Apple v Taiwanu a dalších asijských zemích. Tyto informace často umožňovaly, aby Kuo přesně předpovídal nadcházející produkty a plánu společnosti Apple, ačkoli konkrétní detaily a data vydání byly příležitostně nepřesné.

Koncem roku 2016 sdílel Kuo seznam předpovědí na iPhone 7 a iPhone 7 Plus, včetně vynechání 3,5 mm konektoru pro sluchátka, nové lesklé barvy Jet Black, stereofonních reproduktorů a lepší odolnosti proti vodě. Kuo také přesně předpovídal 10,5-palcový iPad Pro , Apple Watch Series 2 s GPS , iPhone SE , Apple Pencil , 12-palcový MacBook , modely MacBook Pro s Touch Barem a Touch ID a MacBook Pro s Retina displejem.

Kuo se zatím k této zprávě veřejně nevyjádřil a je možné, že bude i nadále sledovat Apple alespoň v určitém rozsahu i v budoucnu.

Zdroj: macrumors.com