Zdá se, že Netflix testuje – nebo pomalu zavádí – nové schéma řízení uživatelského rozhraní pro svou iOS aplikaci. Schéma obsahuje nenápadný indikátor hlasitosti a umožňuje uživatelům přesunout video dopředu nebo dozadu pomocí snadného gesta.



Pomocí dvojitého klepnutí na pravé straně obrazovky, video přesunete rychle dopředu o 10 vteřin a na levé straně o 10 vteřin zpět. Tato funkce funguje nejen pomocí dvojitého klepnutí, ale i pomocí tlačítek na obrazovce, které se objeví poté, co jednou kliknete na video a vyvoláte ovládací prvky pro přehrávání. Přeskakování ve videu se stává stále oblíbenější v různých aplikacích a v určitých produktech, přičemž samotný Apple využívá podobnou funkci pro Apple TV.

Na zařízeních čtvrté a páté generace mohou uživatelé přetáhnout prstem doprava a přesunou video o 10 vteřin dopředu a stejným způsobem se vrátit o 10 sekund, pokud aplikace podporuje ovládací prvky přehrávání od společnosti Apple. Zdá se, že společně s novými gestami pro přehrávání plánuje Netflix také vložit jednotný a nenápadný indikátor hlasitosti, který se nachází v horní části obrazovky, podobně jako například v YouTube nebo Instagramu. Neexistují zatím žádné další informace týkající se aktualizace, není jasné, do jaké míry je dostupná a kdy bude spuštěna pro všechny uživatele.

Zdroj: macrumors.com