Apple dnes získal speciální technologický patent vhodný pro použití v na kulatých displejích. Patent navíc přímo potvrzuje, že jedno z jeho využití můžou být například hodinky, nebo jiné nositelné příslušenství. A to, co vidíme na samotném patentu vypadá rozhodně jako kulaté hodinky.



Samotný patent se zabývá způsobem využití kulatého displeje pro zobrazování informací. Na kulatých displejích byl totiž doteď problém využít místo. Ne všechny části kulatého displeje je totiž možné efektivně využít. Pokud máte zájem, můžete si celý patent přečíst zde. Často vám v případě takovýchto patentů říkáme, že se může jednat o patent, který Apple ve výsledku vůbec nepoužije – ostatně jak se to již mnohokrát stalo. Podle serveru Patently Apple to však tentokrát tak nevypadá.

Pokud vezmeme v úvahu, že Apple podal tento patent 8 měsíců po představení první generace Apple Watch, můžeme počítat s tím, že Apple zadal svým designerům projekt, na kterém mohou pracovat. I když tak Apple toto designové řešení v minulosti odmítl, neznamená to, že se o něj dále nezajímá. Ani to však neznamená, že bude tento patent někdy použit.

Zdroj: 9to5mac.com