Yubico je společnost, která prodává „YubiKey“, malé hardwarové zařízení, které chrání přístup k počítačům a online účtům tím, že poskytuje silnou dvoufaktorovou autentizaci namísto obdržení kódu pomocí textových zpráv.



Díky zařízení YubiKey NEO, které je vybavené technologií NFC mají uživatelé Android možnost autentizovat své přihlášení a tento týden Yubico oznámil, že je toto zařízení dostupné i pro uživatele iPhone. S vývojem softwaru YubiKit 1.0.0 iOS SDK je umožněno vývojářům přidávat podporu pro YubiKey NEO do svých aplikací pro iOS, a to počínaje podporou LastPass.

Po nastavení pomocí účtu LastPass vygeneruje YubiKey NEO jednorázové heslo a když se uživatel dostane na přihlašovací obrazovku 2FA, stačí klepnout pomocí NEO do zadní části iPhone, aby se přihlášení ověřilo. NEO nevyžaduje baterii, ani připojení k síti, a Yubico říká, že je čtyřikrát rychlejší než psát tradiční jednorázový přístupový kód. Navíc je zařízení vybaveno konektorem pro USB-A konektivitu, takže se jeho použití může zdvojnásobit jako autentifikátor přenosných a stolních počítačů a Yubico říká, že je odolný vůči nárazu a vodě.

Zdroj: macrumors.com