Chybějící podpora kalendáře pro Siri na HomePodu byla od počátku velkým tématem mezi uživateli domácího reproduktoru společnosti Apple. Nyní se objevují nové důkazy, že se to s vydáním iOS 11.4 může změnit.



V současné době osobní žádosti Siri na HomePodu pracují pouze pro zprávy, připomenutí a poznámky. Ty jsou přidruženy k iPhone, který byl použit k nastavení HomePodu a pracuje pouze pro jednoho uživatele, pokud jsou obě zařízení ve stejné síti Wi-Fi. Několik měsíců po uvedení do prodeje HomePodu se zdá, že konečně bude obsahovat funkci, kterou byste od prvního dne očekávali. Během prvního nastavení nového HomePodu se proces krok za krokem zeptá uživatele, zda chcete povolit osobní žádosti a ukázat příklady aplikací, které lze s touto funkcí použít.

Až do verze iOS 11.4 beta 2 byly zobrazené aplikace omezeny na zprávy, připomenutí a poznámky. S iOS 11.4 beta 3 se v rozhraní nastavení nyní zobrazují zprávy, připomenutí, kalendář a poznámky. Ačkoli popis pod ikonami ještě nebyl změněn, je to jistě dobrá známka toho, že se na tom pracuje. Podpora této funkce by se měla spustit, když bude iOS 11.4 a přidružená aktualizace softwaru HomePod vydána všem uživatelům.

Zdroj: 9to5mac.com