Samsung by své nové vlajkové lodě, které chystá na příští rok, chtěl osadit dvěma vlastnostmi, které budou dosti pravděpodobně nejvíce konkurovat obdobnému řešení na iPhonech. Ačkoliv Samsung letos představil své modely S9 a S9+ s předstihem, příliš velký zájem o ně nebyl. Samsung by však toto chtěl příští rok změnit a to právě těmito dvěma změnami.



První zajímavou vlastností je čtečka otisků prstů pod displejem. Právě tu již v současné době nabízí některé čínské telefony. To znamená, že technologie zde je a Samsung bude mít pravděpodobně dost velký zájem o její implementaci do svého nového modelu. Stejně tak je možné, že se čtečky pod displejem dočká nejdříve řada Note, respektive Galaxy Note 9. Vtipný na celé situaci je fakt, že ačkoliv se Samsung dlouhou dobu snažil o vypilování svého systému pro rozpoznávání obličeje, nakonec se soustředí opět spíše na čtečku otisků prstů. A nebo ne?

Další vlastností by měl být totiž 3D systém podobný TrueDepth systému na iPhonu X. Narozdíl od předchozí vlastnosti je však tato spíše odhad, než potvrzený únik. Veškeré rozpoznávání obličeje na telefonech od Samsungu je totiž stále založeno na 2D technologii, která je značně nepřesná a tím pádem i nebezpečná. Dokonce ani samotný Samsung nepovoluje tuto technologii například pro placení skrze Apple Pay. Samsung by však podle nejnovějších informací měl jednat se společností Mantis Vision na vytvoření hardwaru pro uskutečnění 3D softwaru. Přesto se však podle aktuálních informací potýká s velkými problémy co se týče výroby a uspořádání komponent v telefonu.

Zdroj: idropnews.com