Soudní proces Samsung vs. Apple se dnes odpoledne uzavřel poté, co porota rozhodla, že společnost Samsung musí zaplatit Apple celkem 539 milionů dolarů za porušování designových patentů společnosti Apple.



Ty byly obsaženy v pěti zařízeních Android prodávaných v letech 2010 a 2011. Celkově byla udělena společnosti Samsung náhrada škody ve výši 533 316 606 dolarů za porušení tří designových patentů, zatímco zbývající částka 5 325 050 dolarů byla udělena za porušení dvou dalších patentů společnosti Apple. Samsung a Apple se vrátily k soudu, aby znovu stanovily výši škody poté, co Samsung podal žalobu k Nejvyššímu soudu, a uvedl, že původní náhrada škody, která byla stanovena na 399 milionů dolarů po několika odvoláních, byla nepřiměřenou částkou za porušení návrhu.

Nejvyšší soud nařídil americkému odvolacímu soudu, aby znovu určil výši škod, což vedlo k dnešnímu vítězství společnosti Apple. Hlavním problémem obnovení řízení bylo, zda by náhrada škody měla vycházet z celkové hodnoty iPhone nebo zda by měla vycházet pouze z učitých částí, které Samsung kopíroval. Apple uvedl: „Je fakt, že společnost Samsung zjevně kopírovala náš design. Jsme vděčni porotě za jejich rozhodnutí a jsme spokojeni, že souhlasí s tím, že by Samsung měl zaplatit za kopírování našich produktů.“

Zdroj: macrumors.com