Uživatelé si již dlouho stěžovali na nedostatek místa bezplatného úložiště iCloud, který Apple nabízí, ale nyní se zdá, že společnost konečně podnikla jeden krok správným směrem.



Nyní, když se uživatelé rozhodnou zakoupit místo na úložišti iCloud, obdrží zdarma první měsíc svého nového plánu. Jak uvedl AppleInsider, možnost bezplatné zkušební verze se objeví, když se uživatel pokusí zálohovat své zařízení, ale nemá k dispozici dostatek úložného prostoru. Ve vyskakovací zprávě je uvedena velikost 50GB, ale volba bezplatného zkušebního testu se vztahuje i na velikosti 200GB a 2TB. „Nemáte dostatek místa v iCloud k zálohování vašeho iPhone. Plán s kapacitou 50 GB vám poskytne dostatek prostoru pro zálohování vašeho iPhone. Váš první měsíc je zdarma a každý další měsíc stojí pouze 25 Kč“, bude uvedeno v této zprávě.

Po měsíční bezplatné zkušební době se plán obnoví za obvyklých podmínek. Plán 50 GB stojí za měsíc 25 Kč, zatímco 200GB a 2TB stojí 79 Kč a 249 Kč měsíčně. Pokud máte již úložiště zaplacené, nemáte v tuto chvíli nárok na bezplatný zkušební plán, a to ani když se rozhodnete pro vyšší úložiště. Zatímco mnoho uživatelů žádalo Apple, aby zvýšilo místo pro bezplatnou verzi úložiště, společnost se místo toho soustředila na zvýšení současných placených úložišť. V loňském roce společnost nahradila 1TB novou volbou 2TB, ale cena zůstala stejná. Dále v březnu Apple zvýšil bezplatné úložiště nabízené školám na 200 GB.

Zdroj: 9to5mac.com