CEO sociální sítě Twitter, Jack Dorsey nepoužívá pro svoji práci žádný notebook, vše totiž ovládá pomocí telefonu. Jack říká: „Je škoda, aby zařízení spotřebovalo veškerý váš čas. Takže jsem vyvinul spoustu osobních praktik: Nedívám se na svůj telefon ráno, dokud nedojdu do práce, a když pracuji na svém telefonu, vypínám oznámení, takže neustále reaguji na to, co se právě objeví.



Dále řekl: „Když máme schůzky, tak jsou všechny telefony a notebooky vypnuté, abychom se mohlu skutečně soustředit a ne jen strávit hodinu společně u jednoho stolu, ale učit tím čas smysluplným – pokud je to 15 minut, pak je to 15 minut. Pokud máme naše telefony a notebooky zapnuté a věnujeme se jim, tak máme neustále nějaké rozptýlení.

Co se týče otázky bezpečnosti, tak Dorsey argumentuje: „Z hlediska ochrany soukromí a bezpečnosti se domnívám, že nejdůležitější je, že na to myslíte, že jste si toho vědomi, že jste si vědomi nástrojů, které máte k dispozici, abyste pochopili, jaké údaje má společnost, služba, nebo že existují ovládací prvky, které umožňují dvoufaktorovou autentizaci na všech účtech, že pravidelně meníte hesla – vím, že je to bolestné, ale je to nesmírně důležité.

Zdroj: mashable.com