Po týdnu výslechů předložili právníci v procesu Samsung vs. Apple v pátek své závěrečné argumenty. V pondělí porota nakonec rozhodne, kolik Samsung dluží Apple za porušení tří designových patentů.



Páteční den v soudní síni skončil s výpovědí posledního svědka Michaela Wagnera – manažerského poradce. Ten se pokusil dokázat, že by Samsung měl zaplatit škody z celého telefonu, než jenom ze součástí porušující práva. Celkově Samsung uvedl, že vydělal 3,3 miliardy dolarů z prodeje 8,6 milionu telefonů porušujících patenty společnosti Apple. Toto číslo však zahrnuje výdělky z celého telefonu, ne za příjmy z jednotlivých částí. Samsung chce zaplatit až 28 milionů dolarů za škody, zatímco Apple chce 1 miliardu dolarů. Apple navíc zpochybnil přesvědčení Samsungu, že by neměl platit náhradu škody za telefony, které nebyly výnosné.

Po dokončení závěrečného výslechu je čas na uzavření prohlášení. Společnost Apple tvrdí, že nelze rozdělit telefon a poškodit pouze některé části zařízení – jelikož patenty podle něj pokrývají celý telefon. Mezitím společnost Samsung argumentovala, že patenty na design se netýkají vnitřku telefonu, což znamená, že společnost Apple nemá nárok na zisky z celého zařízení, kde nebyl použit návrh: „Někdy může být obtížné říci, co je zahrnuto v designovém patentu a co není. Patenty společnosti Apple nezahrnují nic uvnitř telefonů. Dokonce ani nepokryjí celý design. Podle zákona společnost Apple nemá nárok na zisky z jakéhokoli výrobního artiklu, na který nebyl použit návrh.“

Zdroj: 9to5mac.com