Společnost PayPal tento týden oznámila plány na získání švédské platební společnosti s cílem rozšířit svou přítomnost v prodejnách díky technologii iZettle. Akvizice rovněž pomůže posílit podnikání na hlavních trzích v Evropě a Latinské Americe (prostřednictvím Bloomberg).



Nákupní smlouva představuje především největší akvizici společnosti PayPal v historii a uvede ji na trh jako přímý konkurent společnosti Small Square, zaměřené na malé firmy. Jak Square, tak iZettle prodávají hardwarové zařízení pro zpracování plateb, které pomáhají malým podnikům provádět tradiční transakce s kreditními kartami a platby NFC z mobilních peněženek, jako je Apple Pay. Očekává se, že dohoda bude uzavřena ve třetím čtvrtletí roku 2018, zatímco společnost PayPal doufá, že v určitých oblastech skoro okamžitě využije výhody fúze. „Když se zamyslíme nad kombinacemi a schopnostmi PayPal a iZettle,“ dodává Dan Schulman, generální ředitel společnosti PayPal, „odliší nás od ostatních.“

Když se tak stane, PayPal získá 11 obchodů na trhu, kde v současné době sídlí iZettle: Brazílie, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Nizozemsko, Norsko, Španělsko a Švédsko. Ve svém oznámení společnost PayPal rovněž uvedla, že akvizice umožňuje rozšířit možnosti v oblasti obchodů na jiných stávajících trzích, u kterých iZettle dosud nebyl dostupný, včetně Spojených států. Kromě zpracování základních plateb nabízí společnost Square a iZettle podnikům přístup k dalším funkcím, jako je fakturační software a analýza v inventáři. Square začal ve Spojeném království v roce 2017 a ve Spojených státech byl v několika posledních letech partnerem společnosti Apple.

Zdroj: macrumors.com