Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, dnes přednesl projev na Dukeově univerzitě v Durhamu v Severní Karolíně. Cook přiměl studenty, aby přemýšleli o odlišnosti, než aby přijali status quo (stávající stav).



A dále, aby šli ve stopách vůdců jako Steve Jobs, Robert F. Kennedy a Martin Luther King Jr. Výňatek z jeho projevu: „Tempo, v němž je pokrok možný, se dramaticky zrychlilo. S pomocí technologie, každý člověk má nástroje, potenciál a možnost, aby vybudoval lepší svět. Cokoliv se rozhodnete dělat se svým životem, kamkoliv vás vaše vášeň dovede, vás naléhavě vyzývám, abyste sílu, kterou máte dobře využili. Nikdy jsem neviděl život tak jasně jako dnes. Nepřijímejte svět jen takový jaký je.

Nepřijímejte pouze status quo. Žádná velká výzva nikdy nebyla vyřešena a nebylo nikdy dosaženo trvalého zlepšení, pokud se lidé neodvážili vyzkoušet něco jiného. Odvažte se rozmýšlet. Měl jsem štěstí, že jsem se učil od někoho, kdo věřil – někdo, kdo věděl, že změna světa začíná následovat vizi, nikoli cestu. Byl můj přítel a mentor, Steve Jobs. Steve věděl, že skvělé nápady pocházejí z odmítnutí přijmout věci tak, jak jsou, a tyto principy stále ještě fungují i v Apple.

Odmítáme představu, že globální oteplování je nevyhnutelné – proto provozujeme 100 procent obnovitelné energie. Odmítáme omluvu, že co největší využití technologie znamená obchodování s právem na soukromí. Takže vybíráme jinou cestu: shromažďujeme co nejméně vašich dat.“ Tento projev byl podobný tomu, který přednesl na řadě dalších univerzit v posledních letech, například na univerzitě alma mater Auburn v roce 2010, na Univerzitě George Washingtona v roce 2015 a v minulém roce na Massachusetts Institute of Technology.

Zdroj: macrumors.com