Torontský tranzitní systém TTC, čtvrtý největší v Severní Americe, bude nakonec podporovat platby Apple Pay. Metrolinx, tranzitní agentura, která řídí integraci systému karet PRESTO v oblasti Greater Toronto, plánuje podporu mobilních plateb v nadcházejících letech podle Toronto Star.



Společnost Apple kontaktovala Metrolinx minulou středu, aby uspořádala související setkání, uvedla agentura. Zpráva naznačuje, že existuje několik problémů s kompatibilitou mezi systémem PRESTO a Apple Pay, které by bylo třeba vyřešit. Podpora Apple Pay by umožnila dojíždějícím osobám, aby v blízkosti systému TTC zaplatili za jízdu  tramvají, autobusem nebo metrem pomocí kompatibilního iPhone nebo Apple Watch. Proces je podobný tomu, jak využíváte službu Apple Pay pro platby v obchodu.

V závislosti na zařízení iPhone pomocí dvojího stisknutí domovského tlačítka nebo bočního tlačítka, ověření pomocí Touch ID nebo Face ID a přidržení zařízení poblíž čtečky karet. Platby pomocí Apple Watch jsou také aktivovány dvojím stisknutím bočního tlačítka. Toronto se připojí k několika městům s tranzitními systémy, které již podporují Apple Pay, včetně Chicaga, Portlandu a Salt Lake City ve Spojených státech, Pekingu a Šanghaje v Číně a dalších globálních měst, jako je Londýn a Tokio. Metrolinx uvedl, že není jasné, kdy to bude možné, ale zdá se, že to bude trvat několik let.

Zdroj: macrumors.com