Majitelům Apple Watch jsou rozesílány e-maily, které je vyzývají, aby se zaregistrovali ke studiu Apple Heart Study, kterou oznámili ve spolupráci se Stanfordskou medicínou v listopadu roku 2017.



Společnost zasílá e-mailové pozvánky pro získávání nových členů, což je změna relativně pasivního přístupu, který společnost dosud používala. Zájemci si musí stáhnout aplikaci Apple Heart Study a zaregistrovat se. Jakmile je člověk přijat do studie, aplikace monitoruje srdeční frekvenci a rytmus. Pokud bude zjištěn nepravidelný rytmus, aplikace vyvolá oznámení a uspořádá bezplatný videohovor s lékařskými profesionály. V některých případech může lékař poslat elektrokardiografickou náplast, pokud se problémy potvrdí.

Účastníci studie musí být obyvatelé USA ve věku 22 let nebo starší a musejí mít na sobě Apple Watch Series 1, 2 nebo 3 s watchOS 4.x nebo novějším. Původní Apple Watch 2015 – „Série 0“ – je nekompatibilní. Zatímco Apple se zpočátku zaměřil na produkt coby módní doplněk, dokonce byl v prodeji i zlatý model v hodnotě 10 000 dolarů, společnost od té doby posunula důraz na zdraví a kondici. Modely řady 2 a 3 jsou vybaveny GPS a hydroizolací a majitelé Apple Watch mohou využívat výhody GymKit pro přesnější údaje o tréninku na kompatibilních kardiologických strojích.

Zdroj: appleinsider.com