Dodavatel Apple TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) zahájil výrobu nové generace 7-nanometrových A12 čipů, které budou použity v nových iPhone, uvádí Bloomberg.



TSMC koncem dubna oznámil, že její 7-nanometrové čipy jsou již ve výrobě, ale neuvedl, že pracuje na procesorech A12, které mají být vestavěny do iPhonu, které se očekávají v září. Nové 7-nanometrové čipy nabízejí přibližně 40 procent výkonu oproti 10-nanometrových čipů A11, které jsou použity v telefonech iPhone 2017. Jak říká Bloomberg, čipy budou menší, rychlejší a efektivnější. TSMC se považuje za jediného partnera, s nímž Apple pracuje na čipu A12. TSMC byl také jediným dodavatelem Apple pro čipy A11 v zařízeních iPhone X, 8 a 8 Plus.

Očekává se, že všechny tři iPhony, které letos vyjdou budou obsahovat čipy A12, které jsou nyní ve vývoji. Zprávy naznačují, že Apple pracuje na druhé generaci iPhone o velikosti 5,8 palce s OLED displejem, který je následníkem iPhone X, většího 6,5-palcového iPhonu s OLED displejem, který lze považovat za „iPhone X Plus“ a levnější 6,1-palcový iPhone s LCD displejem. Spolu s A12 čipy se očekává, že všechny tři budou obsahovat kamerový systém TrueDepth pro funkci Face ID a koncepci s minimálními okraji a bez Home Button.

Zdroj: macrumors.com