Včera jsme vás informovali o hromadě nových funkcí, které vám Google Assistant nově nabídne. V podstatě už se tak nedá diskutovat o tom, co je lepší. Osobně si tvrdím říci – a to jsem zapřísáhlý Apple fanoušek – že Siri velice značně zaostává. A teď se rozdíl ještě rozšířil. V čem má ale asistent od Googlu tak navrch? To vám objasníme v tomto článku.



1. Google Duplex
Jak jsme váš včera prostřednictvím našeho článku informovali, Google spustí v průběhu tohoto roku službu, která umožní uživatelům asistenta od Googlu nechat za ně asistenta zavolat. Nebudou tak již muset rezervovat stůl v restauraci, nebo kadeřnici rezervovat osobně.

2. Souvislé a přirozené konverzace
Google asistent se ve své nejnovější aktualizaci naučil reagovat na příkazy uživatele i bez nutnosti vyslovovat frázi „Hey Google“. To umožní přirozenější a jednodušší komunikaci. Stejnou funkci už implementoval také Amazon do své Alexy.

3. Místa, lokace a návrhy
Google má navrch zejména ve svých uživatelských recenzích na Google Maps. Díky tomu může navrhovat relevantní místa na základě nejen vaší lokace, ale taktéž recenzí daného místa. Pokud se tedy asistenta od Googlu zeptáte na restaurace v okolí, vrátí vám nejvíce relevantní odpovědi. Tedy ty, co chcete vidět. Tím to ale nekončí, celé rozhraní asistenta a zobrazování míst je mnohem přehlednější a čistší, než v případě Siri.

4. Zapamatuje si vše, co potřebujete a lépe rozumí kontextu
Jednou z nejlepších vlastností Google Assistenta je jeho schopnost zapamatovat si vše, co řeknete. Oba asistenti, tedy Siri i ten od Googlu nabídnou spolehlivé odpovědi na vaše otázky, nicméně schopnost použít tyto informace znovu zvládne jen Google Assistant.

Zdroj: idropnews.com