TeenSafe, mobilní aplikace, která umožňuje rodičům sledovat používání telefonů svých dětí, utrpěla porušení dat. Bohužel z nejméně jednoho serveru, který aplikace využívá, unikly údaje z desítek tisíc účtů rodičů a dětí, jak uvádí ZDNet.



Společnost se sídlem v Los Angeles vypla své dva servery v neděli 20. května. Jeden ze serverů obsahoval pouze informace o testování. Prostřednictvím mluvčího, Teensafe vysvětluje: „Uskutečnili jsme kroky k uzavření jednoho z našich serverů veřejnosti a začali upozorňovat zákazníky, kteří by mohly být ovlivněny.“ Databáze ukládá e-mailovou adresu rodiče přidruženou k TeenSafe a také odpovídající e-mailovou adresu Apple ID. Obsahuje také jméno zařízení – což je často jméno dítěte.

Data obsahují hesla prostého textu pro Apple ID dítěte. Vzhledem k tomu, že aplikace vyžaduje vypnutí dvoufaktorového ověřování, ten, který si prohlíží tato data, musí použít pouze přihlašovací údaje, aby mohl přistupovat k osobním datům. Uniklá data nezahrnovala fotografie, zprávy, ani umístění rodičů nebo dětí. Celkově bylo 10 200 uniklých záznamů, ačkoli některé z nich byly duplikáty. TeenSafe tvrdí, že se touto situací stále zabývá a poskytne další informace, až budou k dispozici.

Pokud jste uživatelé TeenSafe, nejlepším řešením je změnit heslo na vašem účtu nebo kontaktovat společnost pro další informace. Není to poprvé, co se uživatelé iOS museli v letošním roce zabývat narušením dat. V březnu uvedla společnost Under Armor, že jeho oblíbená aplikace pro sledování stravy MyFitnessPal byla napadena. Jednalo se o uživatelská jména, e-mailové adresy a hesla přibližně 150 milionů uživatelských účtů.

Zdroj: idownloadblog.com