Apple dnes potvrdil, že více než 400 modelů vozidel ve Spojených státech nyní podporuje jeho softwarovou platformu CarPlay. Zatímco na seznamu dostupných modelů ještě není, nejnověším vozidlem je nový model 2019 Subaru WRX.



Ten byl představen ve čtvrtek a bude k dispozici v USA v letošním roce. Předchozí modely WRX neměly CarPlay, je to tedy nový doplněk. CarPlay a Android Auto jsou standardem všech 2019 WRX modelů. Dostupné jsou prostřednictvím nového informačního systému Starlight společnosti Subaru. Základní deska, která má cenu 27 195 dolarů, je vybavena dotykovým displejem o velikosti 6,5 palce, zatímco Premium a Limited mají sedmipalcový dotykový displej a stojí 29,495 a 31,795 dolarů.

Další modely vozidel Subaru s CarPlay ve Spojených státech:

  • 2017-2018 Impreza
  • 2018 Outback
  • 2018 Crosstrek
  • 2019 Ascent
  • 2019 Forester

CarPlay nabízí několik funkcí při kompatibilitě s iPhone. Umožňuje řidičům volat, odesílat a přijímat zprávy, poslouchat hudbu a další, zatímco se soustředí na silnici. Platformu lze ovládat pomocí dotykové obrazovky, hlasových příkazů Siri nebo tlačítek na volantu. Průzkumy naznačují, že CarPlay je vysoce žádaná funkce, se kterou jsou zákazníci velmi spokojeni. Většina automobilů v současné době podporuje CarPlay, který musí být propojen kabelem, ale bezdrátové zařízení CarPlay je k dispozici u vybraných modelů BMW nebo prostřednictvím Alpine a Pioneer. S nedávnými přírůstky vozů Toyota, Lexus a Mazda téměř každá velká automobilka ve Spojených státech nabízí nebo brzy nabídne CarPlay.

Zdroj: macrumors.com