Společnost Apple dnes informovala vývojáře, že od července 2018 musí být všechny aktualizace aplikací odeslané do App Store vytvořeny pomocí iOS 11 SDK a musí podporovat displej iPhone X.



iOS 11 SDK, který byl představen v září, obsahuje nové technologie pro vývojáře aplikací, jako je Core ML, ARKit, upravené fotoaparáty API, další domény SiriKit, funkce drag and drop pro iPad a další. V budoucnu budou muset aplikace tyto technologie používat, a co je ještě důležitější, společnost Apple nutí vývojáře, kteří dosud neprovedli podporu pro nové zařízení iPhone X, aby tak učinili. Zatímco většina hlavních aplikací přidala podporu pro iPhone X již dávno, stále existuje mnoho aplikací, které nebyly aktualizovány a nadále mají černé pruhy při použití na iPhone X.

To zahrnuje i některé aplikace Apple, jako jsou iTunes Connect, iTunes Remote, Beats Pill +, Music Memos a AirPort Utility, takže Apple bude pravděpodobně v blízké budoucnosti muset aktualizovat své vlastní aplikace, a to s ohledem na nové pokyny. Požadavek společnosti Apple na aktualizace aplikací s podporou pro iPhone X, bude uskutečněn několik měsíců před uvedením nových iPhonů, které budou mít podobný design jako stávající iPhone X. Apple říká, že pracuje na třech telefonech: 5,8-palcového OLED zařízení, které je nástupcem iPhone X, 6,5palcového OLED zařízení, které lze považovat za jakýsi iPhone X Plus a 6,1palcového LCD zařízení, které bude mít nižší cenu.

Zdroj: macrumors.com