Instagram plánuje novou funkci, která by usnadnila přidávání hudby do příběhů. Podle TechCrunch kód nalezený v aplikaci naznačuje, že byste brzy mohli přidat do svých příběhů Hudební nálepky.



Podle zmíněného kódu má Instagram funkci Vyhledat hudbu postavenou vedle zmíněné samolepky. Taková funkce by uživatelům umožnila přidávat do svých příběhů hudební nálepky a hledat skladby na základě žánrů, nálad a trendů. I když to není jednoznačně jasné, TechCrunch uvádí, že pomocí této funkce si můžete přehrát klip na vybranou píseň během přehrávání příběhu. Není to úplně jasné, ale zdá se, že jakmile si vyberete skladbu a přidáte ji jako hudební nálepku do vašeho příběhu, bude se klip této skladby přehrávat, zatímco lidé budou sledovat váš příběh.

Tyto nálepky budou téměř jistě přidány k videu, ale možná vám je Instagram umožní přidat i na fotografie. Tato funkce, by mohla konkurovat populární aplikaci Musical.ly, která umožňuje uživatelům nazpívat populární skladby. Klipy Musical.ly jsou v Instagramu sdíleny a přidání takového prvku přímo do aplikace Instagram by jistě mělo dopad na uživatelskou základnu Musical.ly. Kód v aplikaci Instagram předtím správně označil nové funkce. Například funkce Focus byla nejprve objevena díky ikonám v kódu aplikace. Instagram to však odmítl jakkoliv komentovat.

Zdroj: 9to5mac.com