Společnost VUDU dnes přidala podporu UHD pro Apple TV, což znamená, že uživatelé Apple TV mohou konečně sledovat obsah Disney, Marvel filmy a Star Wars filmy v 4K HDR.



Jak je uvedeno na redditu, Apple TV je nyní uveden na seznamu kompatibilních zařízení a aplikace VUDU pro Apple TV, která byla dnes aktualizována na verzi 1.1.0, potvrzuje, že je k dispozici podpora 4K a HDR. Obsah Disney je k dispozici prostřednictvím služby iTunes na Apple TV, ale společnost Disney neumožňuje Apple prodat své filmy v 4K kvůli cenovým problémům a dává majitelům Apple TV několik možností pro sledování obsahu ve vysoké kvalitě v set-top boxech. Aplikace VUDU v Apple TV nenabízí uživatelům půjčit si nebo koupit filmy či televizní pořady přímo v zařízení, ale obsah přidaný do kolekce uživatele VUDU z jiného místa, jako je například web, se objeví na Apple TV a bude k dispozici pro přehrávání 4K.

Většina obsahu Disney v kvalitě UHD má na VUDU cenu 24,99 dolarů, ale ostatní 4K tituly se mohou cenově lišit a stojí kolem 15 až 20 dolarů. VUDU nabízí několik možností, jako je standardní nebo vysoké rozlišení. Na webové stránce VUDU si můžete zapůjčit nebo koupit více než 100 000 titulů a můžete propojit existující účet UltraViolet nebo Movies Anywhere. Veškerý obsah, který je propojen a zakoupen na VUDU, je k dispozici na Apple TV.

Zdroj: macrumors.com