V průběhu tohoto týdne vznikla nová petice od znechucených uživatelů nových MacBooků pro (modelů od podzimu 2016), kteří si stěžují na problémy s klávesnicí, respektive s jejím butterfly mechanismem. Designem, který někteří odsuzují jako od základu špatně provedený.



Autorem petice je Matthew Taylor, který petici založil ve středu na webu Change.org. Požaduje po Applu bezplatnou výměnu všech vadných modelů MacBooků Pro. Jedná se přitom o všechny nové modely, které disponují tzv. butterfly mechanismem klávesnice. Mechanismem, který umožnil nízký zdvih při zachování relativně pohodlného psaní. Problémem tedy trpí veškeré modely od podzimu 2016.

Matthew nevyžaduje pouze výměnu, ale taktéž celý redesign mechanismu klávesnice tak, aby nebyl hromadně poruchový. Od svého spuštění na podzim 2016 totiž mnoho uživatelů zaznamenalo například vysoké viklání kláves a v tom horším případě poté úplně nefunkční tlačítka. Podle statistik z jednotlivých let 2014 – 2017 při porovnávání modelů MacBooků Pro, klávesnice u nových modelů selhávají až dvakrát častěji. V případě, že se uživatel rozhodne za výměnu klávesnice zaplatit si však musí připravit celkem velkou částku za problém, který si sám nezpůsobil.

To způsobí, že za výměnu jednoho nefunkčního tlačítka na klávesnici může zákazník zaplatit až 700 dolarů. A to vše jen kvůli špatnému provedení těla notebooku, kdy aby se servisní technik dostal k tlačítku klávesnice, je nutné nejdříve vyjmout horní hliníkový kryt, dále celou baterii, a následně celou klávesnici. Setkali jste se s tímto problémem a rádi byste petici podepsali? Najdete ji na tomto odkaze.

Zdroj: appleinsider.com