Jako součást úsilí o zlepšení uživatelských zkušeností (UX) společnost Adobe dnes představila několik významných změn ve své aplikaci XD Creative Cloud pro počítače. Nové funkce otevírají dveře pro rychlý růst softwaru s pomocí třetích stran.



Největším přírůstkem v Adobe XD je podpora pluginů. Pomocí rozhraní API společnosti Adobe budou mít členové komunity a partneři možnost vyvíjet nové funkce pro aplikace, kterou poté mohou uživatelé nainstalovat. Adobe plánuje zprovoznit platformu později v roce 2018. Vývojáři, kteří se zavázali k vytváření pluginů, zahrnují Microsoft, Trello, UserTesting, Airtable, Dribbble, Silicon Publishing, Slope, inMotionNow, Astute Graphics, Anima, Google Cloud, Behance a Adobe Stock. Doplňky byly vydány pro týmy Microsoft Teams and Slack, které nabízejí bohatší náhled na prostředky Creative Cloud a vylepšené oznámení.

Začátkem tohoto měsíce společnost Adobe aktualizovala XD Creative Cloud s několika dalšími novými funkcemi. Tato aktualizace zahrnovala schopnost extrahovat a stahovat materiály z návrhových specifikací, přeskupovat je v panelu aktiv, soukromé sdílení z webu a mnoho dalšího. Adobe XD je k dispozici zdarma s plánem pro macOS a Windows nebo za 9,99 dolarů/měsíc s předplatným Creative Cloud. Pro zařízení iOS je k dispozici bezplatná aplikace v App Store (odkaz zde).

The app was not found in the store. :-(

Zdroj: 9to5mac.com