Aplikace Shortcuts je od července k dispozici vývojářům a během testovacího období společnost Apple pomalu přidává nové funkce prostřednictvím beta verzí. Nejnovětší – 4. beta verze je významná aktualizace, která poprvé představí synchronizaci iCloud.



Před dnešní beta verzí by příkazy vytvořené na jednom zařízení nebyly synchronizovány do jiného, což je problém, který byl nyní vyřešen. Podle poznámek k aktualizaci Apple také vyřešil problémy, které mění nastavení systému, přistupují ke schránce nebo nepracují s aktuálním umístěním. Příkazy, které obsahují akce Zdraví, jsou nyní také schopny otevřít aplikaci Shortcuts, což je něco, co nebylo k dispozici dříve. Také došlo k významným zlepšením při diktování textu.

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni se Shortcuts, je to nová aplikace, která vám umožňuje vytvářet vícekrokové příkazy pomocí aplikací třetích stran, které lze aktivovat hlasovým příkazem Siri. Takže například můžete vytvořit příkaz, abyste provedli něco jako zapnutí termostatu doma pomocí aplikace Nest apod.

Před vydáním aplikace veřejnosti plánuje Apple přidat další funkce, jako je například možnost sdílení a rozsáhlejší seznam akcí. Aplikace bude vydána společně se systémem iOS 12, do té doby je omezena pro vývojáře.

Zdroj: macrumors.com