Analytik Ming-Chi Kuo se domnívá, že „Projekt Titan“, na kterém Apple pracuje v oboru autonomních vozidel, bude realizován již v roce 2023, což pomůže posunout firmu k jejímu dalšímu milníku.



V poznámce pro investory, kterou společnost AppleInsider viděla, Kuo pojednává o tom, jak Apple pravděpodobně dosáhne dalšího milníku. Společnost se stala první veřejně obchodovanou společností ve Spojených státech, která dosáhla na konci červnového čtvrtletí tržního limitu ve výši 1 bilionu dolarů. Podle analytika Kuo je její utajený projekt Apple Car připraven posunout firmu na milník 2 biliony dolarů. Zároveň předpovídá že by Apple Car měl být spuštěn někdy mezi lety 2023 až 2025. Jak analytik přišel na tato čísla, není známo. „Apple bude výrazně růst tím, že vstoupí na obrovský trh prostřednictvím Apple Car a společnost může nabídnout lepší hardware, software a služby než potenciální konkurenti v automobilovém průmyslu“.

Práce společnosti Apple na plně autonomním vozidle je v technologickém světě poněkud otevřeným tajemstvím. Fámy tvrdily, že Apple zašel tak daleko, že zahájil předběžné diskuse o vybudování automobilového závodu v USA, než si uvědomil, že závazek je obtížnější, než se původně předpokládalo. Kromě Apple Car se předpokládá, že společnost Apple se bude spoléhat na své služby, aby vytvořila významné toky příjmů, jako je Apple Music, iCloud a v menší míře App Store a AppleCare. Ve svém posledním fiskálním čtvrtletí zaznamenala společnost Apple rekordní tržby za služby ve výši 9,5 miliardy dolarů.

Zdroj: appleinsider.com