Společnost Apple se stala členem The Thread Group , organizace, která podporuje společnosti, které se zajímají o inovace síťových řešení pro spotřební inteligentní domácí zařízení pomocí standardu Thread mesh.



Apple byl přidán do seznamu oficiálních členů na internetových stránkách skupiny, i když to, co to znamená v praxi, je zatím nejasné. Podle dokumentů, která jsou k dispozici online, je posláním skupiny „zaměřit se na vzdělávání, marketing, propagaci sítě Networking Protocol a zajistit skvělé zkušenosti prostřednictvím přísné a smysluplné certifikace produktů“. 

Skupina Thread je nezisková organizace odpovědná za tržní vzdělávání v rámci síťového protokolu Thread a certifikace produktů Thread. Thread je bezdrátový síťový protokol založený na protokolu IP, který poskytuje nejlepší způsob, jak propojit produkty v domácnosti. Díky programu Thread mohou vývojáři produktů a spotřebitelé snadno a bezpečně připojit více než 250 zařízení do bezdrátové síťové sítě s nízkým výkonem.

V posledních letech se systémy Wi-Fi mesh staly oblíbeným řešením pro domácí bezdrátové sítě s možnostmi od společností jako Linksys, Orbi, Eero a Google.

Technologie se také snaží rozšířit, přičemž Wi-Fi Alliance v květnu oznámila nový certifikační program nazvaný „EasyMesh“, jehož cílem je umožnit uživatelům vytvářet sítě v jejich domovech napříč různými značkami.

Zdroj: macrumors.com