Apple získal práva na vytvoření nové televizní série založené na nejprodávanějším románu Min Jie Lee z roku 2017 „Pachinko“, uvádí Variety. „Pachinko“, finalista na národní knižní cenu, zaznamenává životy čtyř generací chudé korejské přistěhovalecké rodiny, když migrují a založí život v Japonsku.



Příběh začíná v roce 1911 s narozením Sluny, která se zapletají s ženatou yakuzou, padá těhotná a tváří v tvář zřícenině ve své malé vesnici. Ministr města jí nabídne nový život v Japonsku jako jeho manželka, kde je sama, ztracená a neschopná mluvit jazykem. Kniha pak následuje rodinu Sunja osm desetiletí a čtyři generace. 

Televizní adaptace „Pachinko“ bude napsán a produkován Soo Hughemem. Hugh předtím pracoval na „The Terror“, „The Whispers“, „Under the Dome“ a „The Killing“. 

„Pachinko“ je jen jedním z více než tuctu originálních televizních pořadů, které má Apple v plánu, z nichž některé jsou založeny na románech. 

Zvěsti naznačují, že první z televizních pořadů Apple by mohly přijít v březnu 2019, a několik z nich je skutečně ve fázi vytváření a mohlo by začít natáčení v blízké budoucnosti.

Zdroj: macrumors.com