Apple se připojil k organizaci The Thread Group. Zatímco rozsah zapojení Apple do skupiny je v tomto okamžiku nejasný, společnost je nyní uvedena jako člen na webu The Thread Group.



Thread je popsán jako nový síťový standard sítě, jehož cílem je usnadnit spolupráci různých inteligentních domácích technologií. Je navržen tak, aby podporoval zařízení od spotřebičů, ovládání klimatizace a osvětlení až po zabezpečení, řízení přístupu a další. Jedná se o síť, která je navržena tak, aby bezpečně a spolehlivě spojovala stovky produktů v domácnosti – aniž by došlo k vyčerpání výdrže baterie. Analytik společnosti IHS Lee Ratliff vysvětluje, že rozhodnutí Apple se připojit k The Thread Group by mohlo naznačovat, že obnovuje nebo zvyšuje své úsilí zařízení HomeKit.

Google a Nest již podporují Thread, zatímco Amazon je také členem. Všechny sítě Threads se snadno nastavují a bezpečně se používají. Používají schéma ověřování pomocí telefonu a šifrování AES k uzavření bezpečnostních otvorů, které existují v jiných bezdrátových protokolech. Příslušenství HomeKit musí v současné době fungovat buď přes rozhraní Bluetooth nebo WiFi. Připojení k Thread může znamenat podporu pro další standardy mimo rozhraní Bluetooth nebo WiFi.

Zdroj. 9to5mac.com