Apple spolupracuje s firmami Akamai, Etsy a Swiss Re na vývoji dvou nových větrných a solárních elektráren v Illinois a Virginii, oznámily dnes společnosti. Nové energetické elektrárny budou generovat 290 megawattů.



A to pro elektrickou rozvodnou síť PJM ve východních Spojených státech, zahrnující oblasti jako Virginia, Illinois, Pennsylvania, New Jersey a Maryland. Společnosti plánují koupit 125 megawattů z větrné farmy poblíž Chicaga a 165 megawattů ze solárního fotovoltaického projektu mimo Fredericksburg ve Virginii. Veterinární a sluneční elektrárny budou podporovat každou činnost těchto podniků v těchto státech a také nabídnou dostatek energie pro 74 000 domácností.

Viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativu Lisa Jackson o tomto partnerství řekla: „Ve společnosti Apple jsme hrdí na to, že jsme schopni napájet všechny naše budovy po celém světě se 100 procenty obnovitelné energie. Spolupráce, která byla dnes oznámena, ukazuje, jak mohou společnosti všech velikostí řešit změnu klimatu dohromady. Společnost Apple v tomto roce oznámila, že všechna její zařízení, včetně Apple Store, kanceláří, datových center a dalších, jsou napájena 100% čistou energií, což je milník, na který Apple pracoval roky.

Zdroj: macrumors.com