Nizozemská média uvádí, že Apple Store v Leidsepleinu v Amsterdamu byl dnes evakuován. Příčinou byla pravděpodobně přehřátá baterie v iPadu. V neděli, 14:00 hodin místního času, požární služba v Amsterdamu na Twitteru uvedla, že posádky jsou na místě.



Poté dodala, že v obchodě není žádný kouř, ale že tři lidé mají problémy s dýcháním. Mluvčí požární složky uvedl, že příčina byla pravděpodobně přehřátá baterie. Evakuaci hlásil také holandský blog iCulture. Zaměstnanci okamžitě umístili iPad do nádoby s pískem a obchod byl evakuován jako preventivní opatření. Tři lidé, kteří trpěli dýchacími obtížemi, byli na místě ošetřeni pracovníky sanitky. Problémy s dýcháním mohou být vyvolány chemickými výpary nebo jinými dráždivými látkami pocházejícími z baterie iPadu, podle hasičského oddělení v Amsterdamu. Naštěstí se nezdá, že by došlo k významným zraněním nebo škodám.

Okolo 15. hodiny místního času, zaměstnanci a zákazníci mohli znovu vstoupit do obchodu jako obvykle, podle zpráv. Není jasné, zda baterie iPadu byla originální od společnosti Apple nebo zda případné přehřátí mohlo být důsledkem nesprávné manipulace během servisu. Začátkem tohoto roku byl z podobného důvodu přehřátí baterie iPhonu evakuován Apple Store v Curychu. Celkově jsou tyto případy poměrně vzácné, ale velmi malé procento lithium-iontových baterií představuje riziko přehřátí, nafouknutí nebo prasknutí. Bez dalších podrobností je těžké určit přesnou příčinu.

Zdroj: macrumors.com