Apple dnes přidal bannery do App Store a iTunes Store na zařízeních Mac a iOS, které umožňují zákazníkům společnosti Apple darovat americkému Červenému kříži finanční podporu těm, kteří byli postiženi požáry, které zdevastovaly Severní Kalifornii.



Tento požár je šestým nejvíce ničivým požárem v historii Kalifornie, zničil více než 125 000 akrů a poškodil, nebo zničil přes 1500 domů a budov. Další menší požáry, jako například Fergusonův požár poblíž národního parku Yosemite, také zuří v Kalifornii kvůli horkému, suchému počasí. Šest lidí bylo zabito, včetně dvou hasičů. Společnost Apple umožňuje svým zákazníkům darovat finanční obnos pomocí kreditních a debetních karet, které jsou již zaregistrovány v iTunes a App Stores, pro jednoduchý a bezproblémový proces darování. Uživatelé služby iTunes a App Store mohou darovat $5, $10, $25, $50, $100 nebo $200, z nichž 100 procent přichází na americký Červený kříž.

Apple často používá iTunes Store a App Store k získávání peněz na charitu během velkých katastrof. Apple shromáždil dary jménem amerického Červeného kříže během zemětřesení v Nepálu v roce 2015, Hurikánu Sandy v roce 2012, zemětřesení v Japonsku v roce 2011 a tsunami a zemětřesení v Haiti v roce 2010. Jedná se o druhý rok, kdy byla Severní Kalifornie zasažena velkými požáry, a v loňském roce společnost Apple darovala 1 milion dolarů na pomoc při odstraňování následků požárů, které zničily Napa, Sonoma a Santa Rosa v Kalifornii. Požární sezóna v Kalifornii je způsobena vysokými teplotami a suchem. V červenci v oblastech v severní Kalifornii došlo k nezvykle vysokým teplotám, které vedly k časnému zahájení této sezóny.

Zdroj: macrumors.com