Apple v úterý vydal macOS High Sierra 10.13.6, druhou doplňkovou aktualizaci, výhradně pro MacBook Pro 2018. V poznámkách k vydání byla ale pouze zmínka o zlepšení stability a spolehlivosti.



Když společnost MacRumors kontaktovala Apple pro objasnění, dodala, že doplňková aktualizace zlepšuje stabilitu a spolehlivost systému v řadě oblastí a řeší několik otázek, včetně praskání zvuku a problém nazvaný „kernel panic“. Apple uvedl, že doporučuje všem uživatelům nainstalovat tuto aktualizaci. takashiyoshida na fóru společnosti MacRumors uvedl, že již neslyší žádné praskání a že aktualizace pomohla. „Dnes večer jsem nastavil vzorkovací formát mikrofonu a reproduktoru na 44100 Hz a začal přehrávat hudbu na iTunes,“ vysvětlil. „Před aktualizací bych normálně slyšel hluk asi za hodinu. Nechal jsem svůj MacBook Pro hrát hudbu asi tři hodiny a zatím jsem neslyšel žádné zvuky.“

Uživatel Redditu onceARMY nicméně komentoval, že stále slyší praskání při přehrávání obsahu na YouTube a Safari. Všiml si, že po instalaci aktualizace nebylo slyšet už žádné praskání v aplikaci Spotify. Pokud jde chybu nazvanou „kernel panic“, hrstka uživatelů hlásí, že od instalace doplňkové aktualizace se objevila alespoň jednou. „Instaloval jsem dnešní aktualizaci … a pak se to stalo,“ napsal člen fóra MacRumors, King724, odkazující na chybu „kernel panic“. Sdílel protokol, který označuje systémovou chybu související s bridgeOS, což je firmware, který řídí mnoho funkcí na MacBooku Pro, včetně čipu Apple T2. Minulý měsíc Apple uvedl, že tuto chybu sleduje, ale neřekl, jestli je na vině čip T2. Zprávy o této chybě začaly v loňském roce v iMacu Pro, který je vybaven stejným čipem, takže je na vině možná právě on, nebo firmware bridgeOS, který jej spravuje.

Zdroj: macrumors.com