Intel dnes odpoledne oficiálně představil své nové procesory z řady Whisky Lake a Amber Lake, které jsou navrženy pro použití u tenkých lehkých notebooků, jako jsou MacBook a MacBook Air.



Nové procesory řady Amber Lake, které zahrnují modely i7-8500Y, i5-8200Y a m3-8100Y, jsou nástupci současných procesorů, které Apple používá v sestavě MacBook 12. Apple pracuje na nových 12-palcových modelech MacBooku, které budou vydány na podzim a které by mohly využívat tyto nové procesory. Nové procesory řady Whisky Lake zahrnují modely i7-8565U, i5-8265U a i3-8145U a byly by vhodné pro nový MacBook Air. Některé zprávy naznačují, že na takovém zařízení se možná pracuje. Podle společnosti tyto nové procesory zlepší konektivitu, výkon, zábavu a produktivitu. Série řady Whisky Lake nabízí podporu integrovaného Gigabit Wi-Fi pro až 12krát rychlejší připojení a vestavěnou podporu hlasových služeb, jako jsou Alexa a Cortana.

Díky těmto novým procesorům může zařízení vydržet až 16 hodin na jedno nabití, zatímco optimalizované systémy mohou vydržet až 19 hodin. Intel říká, že mnoho systémů, které používají procesory řady Whisky Lake, nabídne více než 10 hodin výdrže baterie. Procesory řady Amber Lake nabízejí rychlejší možnosti Wi-Fi a LTE a lepší životnost baterie. Oba jsou považovány za procesory 8. generace, což je označení, které zahrnuje také dříve ohlášené Intel Kaby Lake Refresh. Intel říká, že notebooky s novými procesory budou k dispozici již od tohoto podzimu.

Zdroj: macrumors.com