Facebook zavádí nový ověřovací proces, který pomůže potvrdit, že autoři stránek jsou opravdu tím, za koho se vydávají. Facebook oznámil tento nový proces na svém blogu Facebook Business.



Nový ověřovací proces se nejprve rozvinul na stránky s velkým počtem členů ve Spojených státech. Správci těchto stránek budou muset potvrdit svou lokaci a do účtu přidat dvoufaktorovou autentizaci. Facebook říká, že cílem těchto přidaných bezpečnostních kroků je ztížit, aby lidé používali falešný nebo zneužitý účet k administraci stránky: „Nyní budou lidé, kteří spravují tyto stránky, požádáni, aby dokončili autorizační proces, aby mohli pokračovat v publikování, čímž je pro lidi těžší spravovat stránku pomocí falešného nebo zneužitého účtu.“ Autorizace požádá uživatele, kteří spravují tyto stránky, o zabezpečení svého účtu pomocí dvoufaktorové autentizace a potvrzení jejich primární polohy.

Ne všichni správci stránek budou muset nejdříve projít těmito ověřovacími kroky. Pokud však budete muset, Facebook na začátek tohoto procesu uvede oznámení v horní části stránky, ověřování by mělo trvat jenom pár minut. Facebook říká, že správci, kteří nedokončí požadované ověření, nebudou moci publikovat žádné příspěvky. Vedle nových bezpečnostních kroků pro správce stránek se uživateli zobrazí další informace o tom, kdo spravuje velké stránky, čímž je jasnější, odkud přichází obsah. Dále uvidíte, kdy se stránka sloučila s další stránkou v části Historie stránek. Facebook uvádí, že v příštích týdnech se podobné funkce rozšíří i na Instagram.

Zdroj: 9to5mac.com