Během 18 měsíců, co Nintendo vydal Fire Heroes Emblem pro mobilní zařízení, hra vydělala 400 milion dolarů, podle dat sdílených dnes společností Sensor Tower. Celková částka ve výši 400 milionů dolarů zahrnuje výdělky v App Store i v Google Play.



Fire Heroes Emblem umožňuje hráčům hrát pomocí oblíbené postavy ze známého seriálu, kde se účastníte strategických bitev jako součást originálního děje vyvinutého pro mobilní zařízení. Podle Sensor Tower, Fire Emblem Heroes je nejúspěšnější mobilní hra dosud. Společnost Nintendo se ukázala jako lukrativní podnik, jelikož nejen Fire Emblem Heroes velmi vydělává, ale úspěšné jsou také hry Animal Crossing: Pocket Camp a Super Mario Run.

Super Mario Run vydělává přibližně 64 milionů dolarů a Animal Crossing: Pocket Camp vydělává 42 milionů dolarů. Přibližně 52 procent z výdělku hry Heroes Fire Emblem je z Google Play, zbývajících 48 procent přineslo App Store. Hráči v Japonsku utrácejí za tuto hru nejvíce, což představuje 56 procent příjmů, následované Spojenými státy na úrovni 31 procent. Během měsíce června hra vydělala více než 23 milionů dolarů podle Sensor Tower, takže se nezdá, že by oblíbenost hry nějak klesala.

Zdroj: macrumors.com