Během konferenčního hovoru, kde CEO společnosti Apple, Tim Cook sdělil výsledky za 3. fiskální čtvrtletí roku 2018, tedy 2. kalendářní čtvrtletí 2018. Byl generální ředitel společnosti Apple dotazován na zdravotní stav trhu se smartphony a vliv, který společnost mohla nabídnout za náhradu baterií s nízkými náklady.



V reakci na to Cook řekl, že věří, že trh se smartphony je „velmi zdravý“. Je to nejlepší trh, který je pro někoho v podnikání, a v něm jsme“ řekl Cook. „Zda roste o jedno procento nebo dvě procenta nebo pět procent nebo šest procent nebo 10 procent, nebo se sníží o jedno nebo dvě procenta není tolik rozhodující, je to skvělý trh, protože je tak obrovský.

Tim Cook dále řekl, „Myslím, že musíme vždycky udělat skvělý a inovativní produkt. Myslím, že iPhone X ukazuje, že když to uděláte, je dost lidí, kterým se to bude líbit a může to být opravdu skvělý obchod.

Výnosy z iPhonů, jak upozorňuje Cook, byly v průběhu čtvrtletí ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2017 o 20 procent vyšší a společnost Apple zaznamenala meziroční růstové průměry za týdenní prodej a dvojciferný růst na bázi ASP. Společnost Apple v průběhu čtvrtletí prodala celkem 41,3 milionu iPhonů, což přineslo tržby téměř 30 miliard dolarů. iPhone X byl i nadále nejoblíbenějším iPhonem v posledním čvrtletí.

Zdroj: macrumors.com