HomeKit nabízí dvě velké výhody. Za prvé, umožňuje řízení pomocí Siri a za druhé, bezpečnostní funkce společnosti Apple přinášejí spoustu uklidnění v době, kdy inteligentní domy začínají vytvářet atraktivní cíl pro hackery.



Ovšem zařízení kompatibilní s tímto systémem bývají poněkud dražší, což je problém, který společnost Lenovo vyřešila a představila svoji novou řadu Smart Home Essentials. Tři z cenově dostupnějších zařízení, která byla zatím oznámena, budou kompatibilní s HomeKit:

  • Žárovka s nastavitelnou barevnou teplotou za 30 dolarů
  • Inteligentní zásuvka, také za 30 dolarů
  • Kompletní bezpečnostní kamera s HD rozlišením za 100 dolarů

Existují i ​​další společnosti, jako je Ikea, nabízející produkty na takové cenové úrovni. Výrobky společnosti Lenovo však nepotřebují most, což zjednodušuje jejich připojení a je to mnohem pohodlnější. Vše co potřebujete je aplikace Lenovo Link pro nastavení, ale poté můžete použít aplikaci Domácnost nebo Siri pro ovládání. Žárovka nabízí jak ovládání jasu, tak i teplotu barev od 2700K do 6500K. Inteligentní zásuvka podporuje až 15A, což pokrývá většinu běžných zařízení a má kompaktní design, který zajistí, že neblokuje sousední zásuvky. Oba produkty mají být v prodeji v listopadu. Konečně, bezpečnostní kamera nabízí záznam 1080p při rychlosti 30 snímků za sekundu, zorné pole 355 stupňů, detekci pohybu, noční vidění a podporu místního i cloudového ukládání. Vydána bude o něco později, v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: 9to5mac.com