Mazda tento týden představila model C19, což je druhé vozidlo společnosti ve Spojených státech vybaveno systémem CarPlay, spolu s vozem Mazda6 2018. CarPlay a Android Auto přicházejí do Touring, Touring Premium, Grand Touring a Signature trims 2019 CX-9 jako součást informačního systému MAZDA CONNECT s osmipalcovým displejem.



Softwarové platformy se v tomto okamžiku nezobrazují jako volba v základní výbavě Sport. Mazda uvádí, že CX-9 bude dostupný ve vybraných prodejnách ve Spojených státech již tento měsíc a v září by měl být dostupný již všude. Cena za balíčky vybavené službou CarPlay začíná na 35 330 dolarů. Pokud jde o model Mazda6, stávající vlastníci Touring a vyšší budou mít možnost nainstalovat CarPlay a Android Auto bez dodatečných nákladů od září. Pak od listopadu se začne CarPlay a Android Auto instalovat do nových vozidlech Mazda6 2018.

CarPlay umožní uživatelům iPhonu přístup k řadě aplikací z informačního systému MAZDA CONNECT, jako jsou Zprávy, Mapy, Apple Music, Podcasty, Počasí, Spotify, SiriusXM Radio, Pandora, WhatsApp, Downcast, Slacker Radio, Google Maps a Waze. Začátkem letošního roku na svých kanadských webových stránkách Mazda uvedla, že CarPlay a Android Auto budou k dispozici jako originální doplněk pro systémy MAZDA CONNECT od tohoto podzimu, což naznačuje, že vozy vydané již v roce 2014 by mohly nakonec podporovat CarPlay v jednotlivých zemích. Mazda je jedním z posledních velkých výrobců automobilů ve Spojených státech, kteří nabídli CarPlay, poté, co Toyota a Lexus oznámily podporu v loňském roce.

Zdroj: macrumors.com