Nejnovější telefon P30 od společnosti Motorola byl představen tento týden jako novinkový titul s působivou sadu funkcí nebo jedinečným designem. Jak se ukázalo, Motorola se rozhodla zkopírovat design iPhone X, což má za výsledek Android smartphone, který je téměř totožný s vlajkovou lodí od Apple. 



Model P30, který je vybaven 6,2″ displejem, je zdaleka největším smartphonem typu Android, který jsme mohli vidět, s předním designem, který zahrnuje zaoblené rohy, zářez, který je podobný velikosti iPhonu X, tvaru a konstrukci od okraje k okraji. Pouze v dolní části displeje je malá liště, což je jediná funkce, která odlišuje model P30 od zařízení iPhone X. 

Na zadní straně je P30 vybavena dvojitým objektivem ve vertikální orientaci podobně jako iPhone X a nahrazuje logo Apple logem Motorola, které jepoužité jako snímač otisků prstů. Barevné kovové tělo přístroje připomíná Huawei P20, takže zadní část smartphonu vypadá jako hybrid P20 / iPhonu X. 

Černobílé verze vypadají trochu více jako iPhone X a Motorola dokonce uvádí na trh zařízení s tapetami ve stylu iPhonu. Motorola P30 je k dispozici v Číně a zatím není distribuována ve Spojených státech, i přes design iPhonu X. Mimochodem cena začíná na 1.000$, tedy jako iPhone X.

Uvnitř Motoroly P30 je čip Qualcomm Snapdragon 636, 6GB RAM, 128GB úložiště a 3 000mAh baterie. Dvě zadní kamery jsou vybaveny snímači 5 a 16 megapixelů a 12 megapixelovým fotoaparátem. I když máš P30 na přední straně zářez jako iPhone X, tak neexistuje žádný systém pro rozpoznávání obličeje v přední části. 

Jak The Weasel humorně zdůraznil, model P30 vypadá tak podobně jako iPhone X, že když provádí vyhledání obrázků Google na základě modelu P30, Google odhaduje, že jde o iPhone X.