Přihlášení do aplikací a služeb v Apple TV může být zdlouhavé, obzvláště když přepínáte mezi znaky a písmeny na klávesnici na obrazovce. Chcete-li zadat přihlašovací údaje jednodušeji, Apple představil v iOS funkci, která umožňuje uživatelům zadávat text na Apple TV pomocí svého iPhonu nebo iPadu.



V tvOS 12, který letos vyjde na podzim, byly funkce kontinuity dále rozšířeny na podporu automatického vyplňování hesla. Takže vždy, když narazíte na přihlašovací obrazovku, uvidíte na svém iPhonu nebo iPadu následující upozornění.

Jednoduše klepnutím na varování v horní části obrazovky vyvolejte klávesnici a měli byste mít možnost vyplnit vaše přihlašovací údaje v Apple TV klepnutím na návrh automatického vyplňování v panelu Rychlý typ. A pokud používáte televizor Apple TV s dálkovým ovladačem nebo rozhraním Control Center, platí stejný jednoduchý přihlašovací proces. Zařízení Apple TV a iOS musí být ve stejném účtu iCloud. Ale co když jste někde na návštěvě a chcete se přihlásit k účtu v Apple TV. Co pak?

Naštěstí v tvOS 12 to není problém. Apple TV nyní může bez problému vyhledat iPhone. Jakmile zařízení objeví, budete na iPhonu požádáni, abyste potvrdili, že chcete použít funkci Automatické vyplňování. Poté vás vyzve k zadání identifikačního kódu PIN, který se zobrazí na nedalekém televizoru Apple TV.

Při autentizaci vašeho iPhone pomocí Face ID, Touch ID nebo hesla se zobrazí váš seznam hesel a heslo pro příslušnou aplikaci nebo službu, do které se chcete přihlásit, se objeví nahoře, připraveno k odeslání do Apple TV. Automatické vyplnění hesla v Apple TV vyžaduje instalaci tvOS 12 a iOS 12, které mají být vydány na podzim.

Zdroj: macrumors.com