Jedna věc, kterou Apple zatím v Apple Watch nevyřešil, je pomalá aktualizace watchOS. Každý, kdo někdy vlastnil Apple Watch, ví, že aktualizace watchOS mohou být někdy velmi pomalé. Někdy to trvá několik hodin, samozřejmě v závislosti na modelu.



Zatímco v Apple Watch Series 3, kde aktualizace trvá 45 minut, se to poněkud zlepšilo, stále existuje několik tipů, které mohou tento čas ještě více zkrátit. V dnešním návodu si ukážeme, jak na to.

Jak urychlit proces aktualizace watchOS

Mějte na paměti, že metody uvedené v tomto návodu nejsou oficiálně podporovány společností Apple a nemusejí být spolehlivé. Postupujte proto prosím opatrně.

  • Spusťte aktualizaci watchOS. Počkejte několik sekund, než se spustí stahování.
  •  Nyní otevřete Nastavení > Bluetooth a vypněte Bluetooth. (Ujistěte se, že přejdete do Nastavení a nevypnete funkci Bluetooth z ovládacího centra.)
  • Jakmile je proces stahování dokončen a aktualizace začne probíhat, ujistěte se, že znovu aktivujete Bluetooth, protože nejpomalejší část procesu aktualizace je nyní dokončena a Apple Watch bude vyžadovat připojení přes Bluetooth.

Stejně jak jsme již zmínili, je to řešení, které Apple technicky nepodporuje. Dostanete dokonce i malé varování, jakmile se vrátíte zpět do aplikace Watch, kde budete upozorněni, abyste znovu aktivovali technologii Bluetooth a vylepšili službu Apple Watch.

Zdroj: 9to5mac.com