Ve watchOS 5 je nová funkce, která je navržena tak, aby motivovala lidi k tomu, aby soupeřili a byli více aktivní společně se svými přáteli. Můžete vyzvat každého přítele na sedmidenní výzvu.



Jak začít výzvu s Apple Watch

Můžete zahájit výzvu přímo na Apple Watch nebo v aplikaci Aktivita na iPhonu, přičemž druhá metoda je nejjednodušší. Před zahájením výzvy musíte sdílet informace o své aktivitě s osobou, kterou jste vyzvali, což můžete provést podle následujících kroků:

  • Otevřete aplikaci Aktivita.
  • Klepněte na kartu Sdílení.
  • Stiskněte tlačítko „+“, chcete-li pozvat jeden nebo více kontaktů.
  • Stiskněte tlačítko Odeslat a pošlete pozvánku.
  • Počkejte, až váš přítel přijme pozvání.

Jakmile s někým sdílíte data, můžete začít výzvu. Opět je to nejsnadnější v aplikaci Aktivita na iPhonu.

  • Otevřete aplikaci Aktivita.
  • Klepněte na kartu Sdílení.
  • Vyberte si přítele, s kterým chcete zahájit výzvu.
  • Klepněte na „Výzva s [jméno přítele]“.
  • Počkejte, až váš přítel přijme výzvu.

Pravidla výzvy

Váš přítel bude mít 48 hodin, aby odpověděl na vaši pozvánku, přičemž výzva se oficiálně zahájí po 48 hodinách, pokud byla pozvánka přijata. Výzvy budou trvat sedm dní, takže pokud vaše výzva začala v sobotu ráno, skončí například v pátek večer. Výzvy začínají ráno, takže každý má sedm celých dnů, aby splnil všechny své pohybové cíle. Můžete mít více než jednu výzvu naraz, ale můžete soutěžit pouze s jednou osobou na každou výzvu, takže nemůžete mít tři nebo více lidí, kteří soutěží společně.

Každá osoba získá body za uzavření kroužku stání, kroužku pohybu a kroužku cvičení. Body jsou uděleny za překročení každého cíle a za dosažení dalších cílů. Stejně jako u všech sdílení aktivit, obdržíte oznámení vždy, když váš přítel dokončí cvičení. Pokud chcete tato upozornění ztlumit, otevřete aplikaci Aktivita, vyberte kartu Sdílení, vyberte Výzva a přejděte dolů na spodní část obrazovky, abyste našli možnost Ztlumení upozornění.

Jak jsou vypočítány body

Každý účastník výzvy obdrží jeden bod za každé procento přidané do kroužků Stání, Pohyb a Cvičení s možností získání až 600 bodů za den. Takže například pokud překročíte svůj cíl o 300 procent, dostanete za den 300 bodů. Podobné výpočty se používají pro možnosti stání a cvičení. Celkem můžete dosáhnout 4200 bodů za týden, přičemž cena bude udělena všem, kteří získají nejvíce bodů.

Kontrola stavu výzvy

Můžete si prohlédnout, kolik bodů máte v porovnání s osobou, s níž soutěžíte, a to buď prostřednictvím aplikace Aktivita v iPhone nebo přímo v Apple Watch.

Nejlepší je, prohlížet si tyto údaje v iPhonu, protože můžete vidět více informací o tom, jak probíhá soutěž, s úplnými údaji za každý den soutěže.

  • Otevřete aplikaci Aktivita.
  • Vyberte kartu Sdílení.
  • Klepněte na příslušný výpis výzvy.

V této části aplikace Aktivita můžete vidět celkový počet bodů, které každý člověk získal, a pak rozpis bodů získaných každý den v soutěži. Můžete také vidět celkové hodnocení pohybu, cvičení a stání vašeho přítele za aktuální den plus kroky a celkovou vzdálenost.

Odeslání zprávy

Když váš přítel během výzvy dokončí cvičení, obdržíte oznámení a můžete pomocí Apple Watch odeslat zprávu. Nebo v aplikaci Aktivita v iPhonu výběrem jména osoby a klepnutím na tlačítko Odeslat zprávu.

Odznak

Když vyhrajete výzvu s přítelem, získáte nový odznak a oznámení, že jste vítěz.

Odtud můžete spustit novou výzvu se stejným přítelem a pod rozhraním pro sdílení uvidíte příslušný počet výher a proher.

Všechny vaše odznaky můžete prohlížet v aplikaci Aktivita buď na Apple Watch nebo iPhone.

Zdroj: macrumors.com