Apple v systému iOS 12 představil dlouho očekávanou funkci skupinový hovor ve FaceTime, která je navržena tak, aby vám umožnila volat s až 32 lidmi naráz, a to pomocí jedinečného rozhraní, které je v aplikaci FaceTime k dispozici.



Použítí této funkce je poměrně snadné, ale nemusí být okamžitě zřejmé, jak toto volání zahájit, ani jak fungují všechny možnosti skupinového chatu, a proto jsme se podívali na novou funkci. Nezapomeňte, že všichni účastníci musí mít nainstalován systém iOS 12.

Volání

Existují dva způsoby, jak zahájit skupinové volání FaceTime: pomocí aplikace FaceTime nebo aplikace Zprávy.

Pomocí aplikace FaceTime

  • Otevřete aplikaci FaceTime.
  • Klepněte na tlačítko „+“ v pravém horním rohu.
  • Do pole Příjemce zadejte kontakt a klepněte na něj.
  • Zadejte další kontakt.
  • Pokračujte ve psaní všech jmen účastníků, s nimiž chcete volat.
  • Když jste připraveni uskutečnit hovor, klepněte na volbu hovoru nebo videa a účastníci dostanou oznámení, že chcete záhajit hovor.

Pomocí aplikace Zprávy

  • Otevřete existující konverzaci více osob nebo vytvořte nový podproces chatu iMessage.
  • V horní části, kde jsou uvedena jména účastníků chatu, klepnutím otevřete panel nabídek.
  • Zvolte možnost FaceTime pro přechod z textové konverze na hovor.
  • Rozhraní pracuje pouze s jednou osobou nebo se skupinou lidí a je to snad nejjednodušší způsob, jak zahájit skupinové volání FaceTime.

Příjem požadavku na příchozí volání

Když je zahájen požadavek na skupinový hovor buď pomocí aplikace FaceTime, nebo prostřednictvím aplikace Zprávy, dostanete upozornění, které vám sděluje, že se spouští volání, ke kterému můžete připojit.

Připojte se ke stávajícímu skupinovému hovoru FaceTime

Když jste v skupinové konverzaci v aplikaci Zprávy a někdo zahájí skupinový hovor, může se každý v chatu kdykoli připojit k hovoru.

V rozhraní Zprávy se objeví okno, které vás informuje, že probíhá hovor, k dispozici je tlačítko Připojit a počet lidí, kteří jsou aktivní v konverzaci. Není k dispozici žádné schvalovací rozhraní, takže si uvědomte, že pokud jste uprostřed rozhovoru, může kdokoli ze skupiny se připojit. Během volání se také zobrazí bublina chatu, která vám umožní zjistit, jak dlouho již voláte.

Přidání jiné osoby prostřednictvím aplikace FaceTime

Během hovoru můžete do hovoru snadno přidat další osobu.

  • V aktivním hovoru klepněte na ikonu se třemi tečkami.
  • Klepněte na Přidat osobu.
  • Zvolte jméno ze seznamu a pošlete oznámení.

Opuštění skupinového hovoru FaceTime

Ukončení skupinového volání je stejně jednoduché jako ukončení běžného hovoru, stačí kliknout na ikonu „X“.

Zaměření na členy chatu

Všechny volání jsou zobrazeny s dlaždicemi, které zvýrazní osobu, která naposledy promluvila. Pokud máte volání s více lidmi, uvidíte dlaždice různých velikostí, které se zaměřují na hlavní účastníky, přičemž ti, kteří nedávno mluvili, se minimalizovali do malých dlaždicích.

Dvojitým klepnutím na dlaždici kterékoli osoby ji můžete zvětšit na největší možnou velikost. Opětovným klepnutím se vrátíte zpět na standardní pohled.

Použití efektů

Kromě skupinového volání ve FaceTime přidává iOS 12 nové efekty, které můžete používat při volání. Během hovoru FaceTime klepnutím na ikonu ve tvaru hvězdičky na levé straně vedle tlačítka pro ukončení hovoru získáte přístup k možnostem, které obsahují Animoji a Memoji, filtry, samolepky, tvary a text.

Zdroj: macrumors.com