Po krádeži v Apple Store v Kalifornii byli chyceni a zadrženi tři podezřelí. Tři muži vstoupili do Apple Store v Thousand Oaks, v Kalifornii a vzali několik položek. Ale tato loupež skončila jinak než ve všech podobných situacích, kdy pachatelé nebyli dopadeni.



Po útěku z obchodu byli dva pachatelé chyceni zákazníky, což vedlo k jejich zatčení. Třetí podezřelý, spolu s údajnými komplicemi, byl zatčen samostatně. „Jakmile byli uvnitř, ukradli několik iPhonů a MacBooků o celkové hodnotě přibližně 18 000 dolarů,“ uvedla zpráva oddělení Ventury County Sheriff. „Všichni tři podezřelí vyběhli z obchodu a při tom jeden narazil do zákazníka, který ho porazil na zem. Další zákazníci se připojili a zadrželi druhého, dokud nevstoupili příslušníci policie.“ Třetí podezřelý utekl, ale jeho auto bylo později zadrženo policií, která ho zatkla a spolu s ním další dva, kteří byli na útěku. Celkem bylo zatčeno pět lidí. Údajní komplici byli obviněni z vloupání, stejně jako z podílení se na krádeži.

Televizní stanice KCAL oznámila, že v Northridge se uskutečnila další loupež v Apple Store a policie se domnívá, že podezřelí mohou mít něco společného s ostatními krádeži, ke kterým došlo letos v létě. Čtyři z podezřelých pocházejí ze severní Kalifornie, zatímco pátý je z Fresny. Tyto krádeže probíhají po celé zemi od jara. V uplynulých týdnech proběhly krádeže v Apple Store v Bakersfieldu a Roseville, kde místní policejní úřady v poslední době zintenzivnily své úsilí o hledání pachatelů. Krádeže jsou vždy podobné – zloději vstoupí do obchodu, rychle seberou více položek a vyběhnou ven, někdy to trvá pouze několik sekund.

Zdroj: appleinsider.com