Zákazníci, kteří používají systém CarPlay od Apple jsou spokojenější než ti, kteří používají systém Android Auto, podle údajů shromážděných novým průzkumem společnosti J.D. Power.



V měřítku 1000 bodů získal CarPlay skóre spokojenosti 777, v porovnání s Androidem, který získal skóre 748. Ačkoli řidiči vypadají, že jsou se systémem CarPlay spokojeni, Google stále vede. Mezi vlastníky, kteří používají vlastní navigační systém, si 56 procent zvolí Google Maps, zatímco 16 procent používá Waze. Pouze 23 procent uvedlo, že raději používají aplikaci Mapy od Apple a dokonce i majitelé iPhonu více používají Google Maps.  Celkově podle společnosti J.D. Power většina spotřebitelů považuje systémy jako CarPlay a Android Audio za lepší než původní systémy instalované v autě.

Ve skutečnosti 19 procent nových majitelů vozidel, kteří mají navigaci instalovanou přímo v autě, ji nepoužívá a 70 procent z nich používá jiné zařízení, což je téměř vždy mobilní telefon. Zatímco CarPlay se po vydání v roce 2015 pomalu rozvíjí, je nyní instalován ve stovkách vozidel od téměř všech významných výrobců automobilů. Apple udržuje seznam vozidel, které obsahují podporu CarPlay na svých internetových stránkách. Údaje společnosti J.D. Power byly shromážděny z průzkumu téměř 20 000 majitelů vozidel.

Zdroj: macrumors.com