The New York Times publikoval rozhovor s Elonem Muskem, který shrnuje jeho uplynulí rok a byl pro něj velmi náročný a plný bolesti. Tato publikace ovšem v pátek stáhla akcie o 8,9 procent dolů. Musk trávil v práci klidně 120 hodin týdně. To s sebou nese i nedostatek spánku a narušený režim, takže musí brát sedativa Ambien pro klidnější spánek.



Elon uvedl, že byly doby, kdy klidně 4 dny neopustil továrnu Tesly a více než týden volna neměl od roku 2001. Své 47 narozeniny trávil Elon Musk 24 hodin v práci, stejně jako málem nestihl svatbu svého bratra Kumbala, kdy přiletěl dvě hodiny před obřadem a hned po obřadu zase odletěl letadlem zpět do práce.

Co způsobuje stres pro Elona Muska? Hlavně je to shortování akcií, akcionáři se snaží co nejvíce vydělat na ceně a proto je hodnota společnosti neustále kolísavá.

Problém je také v tom, že Elon dokáže svěřit svojí pozici někomu jinému a říká, „pokud byste znali někoho, kdo bude dělat mojí práci lépe, dejte mi vědět.

Musk chtěl odejít s Teslou z burzy a to následně zvedlo cenu akcií, ale dosud Elon oficiálně nezveřejnil, kde chce získat potřebné peníze, které by nahradil za peníze od akcionářů. Tesla aktuálně drží zhruba 5 procent akcií.