Hra Minecraft: Education Edition byla poprvé představena v listopadu 2016 pro platformy macOS a Windows a od té doby učitelé používali hru jako nástroj pro výuku studentů vědy, inženýrství, matematiky, historie, umění a další.



Deirdre Quarnstrom, generální ředitel Minecraft potvrdil, že studenti budou moci hrát tuto hru v systémech macOS, Windows a iPad. Společnost říká, že se rozhodla spustit hru na iPadu kvůli počtu škol, které podporují tablety společnosti Apple v učebnách. Důvodem, proč společnost přidala podporu pro iPad je, aby se studenti mohli seznámit se STEM a dalšími předměty pomocí Minecraft na tabletech společnosti Apple. Nicméně vydání hry pro iPady vyžaduje optimalizaci, hra bude obsahovat novější funkce, které byly představeny na začátku tohoto roku. Hra stojí 5 dolarů pro jednoho uživatele, ačkoli k dispozici jsou množstevní slevy pro větší školy.

Mezi ty, kteří mají nárok na stažení Minecraft: Education Edition, patří veřejné školy, knihovny, muzea a jednotlivci, kteří jsou součástí národně uznávaných domácích školských organizací. Quarnstrom nakonec uvádí, že cílem je poskytnout všechny vzdělávací funkce a umožnit k nim přístup všem hráčům, s výjimkou administrativních učebních nástrojů pro učitele. Minecraft: Education Edition pro učitele obsahuje předem připravené plány lekcí, užitečné výukové programy a začínající světy, které ulehčují zaučení studentů do mechaniky hry. Existuje také program „Minecraft Mentors“, který seznamuje učitele se všemi základními principy hry spolu s tím, jak může být přizpůsobena jejich třídám.

Zdroj: macrumors.com