Aplikace Luminar 3 bude k dispozici pro macOS a PC od 18. prosince. Aplikace je prodávána jako přímý konkurent Adobe Lightroom. Stačí se podívat na hlavičku webových stránek společnosti a uvidíte odkaz, který vás vede k velkému srovnávacímu grafu.



Mnoho z nových funkcí je založeno na technologii AI, přičemž firma bude až do července 2019 poskytovat aktualizace zdarma. Zatímco verze, která bude k dispozici od příštího týdne, bude obsahovat některé nové nástroje AI, společnost jasně uvedla, že bezplatné aktualizace, které budou k dispozici do poloviny roku 2019 budou nabízet uživatelům mnohem více funkcí. Kromě AI však aplikace bude obsahovat systémovou knihovnu, která umožní uživatelům snadněji procházet a spravovat fotografie. To by mělo být velkým přínosem pro profesionální uživatele.

AI nástroje jako je AI Sky Enhancer, které nabízí uživatelům možnost editovat obsah jako například nebe jednoduchým posuvem. Software by pak upravoval skutečné detaily mraku, barvu, kontrast a další. Ve verzi 3.0 společnost přidá podobnou detekci AI.

Zatímco společnost uvedla, že ne všechny funkce, na kterých pracují, jsou připraveny k uvedení na trh, AI se stává důležitějším aspektem této aplikace.

Zdroj: 9to5mac.com